076-5413519 | 06-12725810 info@hofvanoverveld.nl

Maïsdoolhof

MAÏSDOOLHOF

mais001
Maisdoolhof, Hof van Overveld.

Is er nog groen maïs te vinden in Nederland?

Als mensen om zich heen kijken dezer dagen, zullen zij denken dat al het maïs geel is geworden door de aanhoudende droogte. Niets is minder waar want; Ja er is nog groen maïs te vinden in Nederland.
Op het Hof van Overveld aan de Overveldsestraat in Prinsenbeek is ook na Pinksteren bijna geen druppel regen meer gevallen. Ook na de opening van het doolhof op 7 juli bleef het angstvallig droog en gaf buienradar aan dat het zeker de komende 14 dagen niet zou regenen. Maar Piet Mathijssen heeft zijn maïs van het doolhof sinds die tijd 7 maal beregend met grondwater. Elke keer heeft hij er 35 millimeter opgespoten. Dat is dus zo’n 250 millimeter tot nu toe. Vannacht heeft het wat geonweerd en geregend, maar dat is bij lange na niet genoeg om het maïs groen te houden. Door de vasthoudendheid van Piet staat zijn maïs nu ruim 2,5 meter hoog en zo groen als vers gemaaid gras.
De afgelopen weken was het door de verzengende hitte niet leuk in het maïsdoolhof, maar nu het wat aangenamer weer wordt is een bezoekje aan het doolhof méér dan de moeite waard.

2019, dat wordt het jaar dat we voor de 21e keer ‘n maïsdoolhof maken.

Benieuwd naar het thema van 2019………………?
Dat is nog even ‘n vraagteken.
De bedoeling is wel dat we medio juli 2019 open gaan.

Elk jaar is er een ander actueel thema, zoals in 2001 ‘Van gulden naar euro’,  in 2006 ‘Rembrandt 400 jaar’, 2010 ‘World Expo’, 2016 ‘Roald Dahl’. Jaarlijks bezoeken tussen de 1.000 en 1.500 mensen het doolhof, vooral kinderen met ouders of veelal hun opa’s en oma’s.

Het maisdoolhof gaat weer open op de tweede zondag van juli. Het Prinsenbeekse maisdoolhof is vanaf dan elke dag geopend tussen 10.00 en 18.00 uur. Vanaf september andere openingstijden. Als het weer en de mais het toelaten kan iedereen er terecht tot en met de herfstvakantie. Een speurtocht duurt al gauw anderhalf uur. Verdwalen is onmogelijk omdat men een noodenvelop meekrijgt.

In ons maïsdoolhof maakt u een puzzelwandeltocht van ongeveer anderhalf uur. Deze puzzelwandeltocht is geschikt voor jong en oud, en na de wandeling is het goed toeven op ons terras.

Entree bedraagt € 6,00 p.p., kinderen tot 3 jaar gratis.
Verdwalen is onmogelijk omdat u een noodenvelop meekrijgt.

mais003

Ook voor uw bezoek aan het maïsdoolhof kan ‘n passend arrangement gemaakt worden, neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Het Hof van Overveld heeft naast het maïsdoolhof nog verschillende andere recreatieve activiteiten.

Geschiedenis maïsdoolhof.

1999
Eerste maïsdoolhof bij Hof van Overveld met als thema ……
Het eerste maïsdoolhof viel zo in de smaak bij het publiek dat we meteen aan de slag gingen om een nieuw thema te verzinnen voor het jaar 2000. Vanaf de eerste keer hadden we telkens een ander thema.
Hier ziet u een overzicht van al onze thema’s.

Benieuwd naar ons thema van 2019.
Kom gewoon gezellig langs en maak de wandeltocht door ons maïsdoolhof [vanaf medio juli].