076-5413519 | 06-12725810 info@hofvanoverveld.nl

Maïsdoolhof

MAÏSDOOLHOF

mais001
Maisdoolhof, Hof van Overveld.

Het maïsdoolhof is toe aan de 25e editie, gesloten vanaf 10 oktober 2023!

Maïsdoolhof in teken Escher

Het maïsdoolhof is zaterdag 8 juli 2023open gegaan. Deze 25ste editie van het doolhof staat in het teken van de 125ste verjaardag van kunstenaar Maurits Cornelis Escher.

Elk jaar verbinden de Mathijssens een thema aan de speurtocht met prijsvraag door de maïs, waar jaarlijks zo’n 1.500 mensen op afkomen. In 2019 was het thema ‘Leonardo da Vinci’. In 2020 werd gekozen voor het ‘klassieke doolhof’, omdat de Vuelta toen niet door ging. In 2021 draaide het doolhof om het thema ‘Napoleon’ en vorig jaar was het dan toch nog ‘Vuelta’.

Dit jaar draait het dus om ‘125 jaar Escher’, waarbij ook in de ontvangstruimte met boeken en posters aandacht wordt besteed aan de kunstenaar. De oplossing van de speurtocht door de maïs heeft dit jaar met één van zijn werken te maken, wil Mathijssen wel verklappen.

De paden zijn weer 1.50 meter breed; in de coronatijd waren ze wat breder. Piet en Corrie hopen dat er ook dit jaar weer veel kinderen en volwassenen plezier gaan beleven aan hun maïsdoolhof op het Hof van Overveld aan de Overveldsestraat 10 in Prinsenbeek. Het doolhof is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. De entree bedraag 7 euro per persoon. Kinderen tot drie jaar zijn gratis.

Een speurtocht duurt al gauw anderhalf uur. Verdwalen is onmogelijk omdat bezoekers een noodenvelop meekrijgen. Het Hof van Overveld heeft naast het maïsdoolhof nog verschillende andere recreatieve activiteiten, zoals u kunt zien op deze website.

mais003Ook voor uw bezoek aan het maïsdoolhof kan ‘n passend arrangement gemaakt worden, neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Het Hof van Overveld heeft naast het maïsdoolhof nog verschillende andere recreatieve activiteiten.

Geschiedenis maïsdoolhof.

1999
Eerste maïsdoolhof bij Hof van Overveld met als thema ……
Het eerste maïsdoolhof viel zo in de smaak bij het publiek dat we meteen aan de slag gingen om een nieuw thema te verzinnen voor het jaar 2000. Vanaf de eerste keer hadden we telkens een ander thema.
Hier ziet u een overzicht van al onze thema’s.